Munti de flori au inceput sa se ridice in fata magazinelor Apple din Statele Unite.
 
Steve Jobs s-a nascut la San Francisco pe 24 februarie 1955. Parintii lui, Joanne Schieble si sirianul Abdulfattah Jandali, erau studenti si nu erau casatoriti cand Steve Jobs a venit pe lume. L-au dat spre adoptie lui Paul si Clara Jobs, doi muncitori.
 
Steven Paul Jobs a fost co-fondatorul si CEO-ul (directorul general) Apple Computer, precum si CEO al Pixar pana la achizitia acestui studio de animatie de catre compania Disney.

A fost cel mai mare actionar al companiei Disney si membru in consiliul de directori ai Disney. Jobs a fost considerat ca fiind cel mai influent personaj atat din industira calculatoarelor, cat si in industria divertismentului.

Cariera in afaceri a lui Jobs a contribuit la formarea mitului intreprinzatorului inteligent si individualist din Silicon Valley, care este preocupat de designul produsului si importanta cruciala pe care o are aspectul estetic al produsului in cucerirea clientilor.

Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atat functionale cat si elegante i-au adus o reputatie la care multi admiratori fac referinta.

Impreuna cu co-fondatorul Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfarsitul anilor '70. La inceputul anilor '80, inca lucrand la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfetele grafice operate prin intermediul mouse-ului il pot avea.

Dupa ce a pierdul in lupta pentru putere cu consiliul de directori ai Apple din anul 1985, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvolta o platforma de computere specializata in invatamantul superior si piata oamenilor de afaceri. Achizitia lui NeXT din anul 1997 de catre Apple l-a adus inapoi pe Jobs la compania pe care o fondase.

Citeste si:

Tribut pentru parintele iGadgeturilor. CEO-ul Apple: "Am pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila" GALERIE FOTO

"Boala neagra a secolului XXI". De ce se imbolnavesc "corporatistii"