Intalnirea va avea loc la Chequers, resedinta rurala oficiala a prim-ministrului britanic, in Buckinghamshire.

Se asteapta ca discutiile sa se concentreze pe pasii pe care guvernul trebuie sa-i urmeze dupa rezultatul referendumului din 23 iunie, in contextul speculatiilor ca Theresa May ar putea invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, declansand astfel oficial procedurile de iesire din Uniune, fara consultarea Parlamentului.

Majoritatea membrilor Legislativului britanic au fost impotriva iesirii tarii din UE, ceea ce inseamna ca un vot pentru aprobarea planurilor finale s-ar putea solda cu respingerea acestora.

Sambata, cotidianul The Daily Telegraph a scris ca Theresa May intentioneaza sa declanseze procedura de "divort" de UE fara acordul parlamentului, insa o sursa din Downing Street, citata de Press Association, a respins informatia, afirmand ca dna May "este hotarata sa puna in aplicare decizia luata de populatie" la referendum.

Potrivit publicatiei conservatoare, care nu-si dezvaluie sursa, May doreste sa se lipseasca de unda verde din partea parlamentarilor britanici, dintre care o buna majoritate a facut campanie pentru mentinerea Marii Britanii in cadrul UE.

Inalta Curte de Justitie de la Londra trebuie sa decida, in octombrie, daca Theresa May poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care sa lanseze procedura de divort de UE fara un vot prealabil in Parlament.

Theresa May a declarat in mai multe randuri ca nu va evoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona inainte de sfarsitul anului. In acest caz, Marea Britanie va avea doi ani pentru a negocia modalitatile iesirii sale din UE si pentru a parasi blocul european.