Datele revizuite corespund asteptarilor analistilor. Reducerea estimarii de crestere pentru trimestrul al patrulea sugereaza ca economia americana nu a intrat in noul an intr-o situatie atat de buna cum se credea, relateaza Mediafax.

Datele publicate vineri de Departamentul pentru Comert nu sunt finale, urmand sa fie supuse unei noi revizuiri.
Totusi, datele contin elemente pozitive cum ar fi cresterea constanta a cheltuielilor de consum, cresterea investitiilor in echipamente si avansul exporturilor.

Daca aceste tendinte se vor mentine, este probabil ca avansul economic sa se intensifice in lunile urmatoare, odata cu incalzirea vremii, dupa iarna neobisnuit de aspra, considera analistii.

Departamentul pentru Comert a redus estimarea privind cresterea cheltuielilor de consum de la 3,3% la 2,6%, in special din cauza faptului ca americanii au cheltuit mai putin pentru masini, aparatura electrocasnica si electronice. Chiar si asa, cheltuielile de consum au inregistrat cea mai mare crestere din ultimele sapte trimestre.

Exporturile au avansat cu 9,4%, in loc de 11,4%, in timp ce cresterea importurilor a fost modificata in urcare, de la 0,9% la 1,5%.