"Aprovizionarea cu alimente a Statelor Unite nu este pusa in pericol", a afirmat David Elder, reprezentant al agentiei americane pentru medicamente si alimentatie FDA.

"Ca masura de precautie, FDA a instaurat controale asupra importurilor", a adaugat el, precizand ca toate transporturile de castraveti, rosii si salata provenite din Germania si Spania vor fi testate la intrarea in Statele Unite.

Elder a precizat ca numai 0,2 la suta dintre fructele si legumele importate in Statele Unite provin din cele doua tari europene.

Harta tarilor afectate de isteria bacteriei ucigase. Exporturile de legume, la pamant. Ce se intampla in Romania VIDEO

Isteria “castravetilor ucigasi” a ajuns si in Romania. Cat pierd producatorii romani din cauza blocarii exporturilor

Un purtator de cuvant al Centrului american pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) a afirmat ca numarul suspiciunilor de contaminare cu bacteria E.coli in SUA a ajuns la sase, in patru dintre cazuri bolnavii revenind recent din nordul Germaniei. Celelalte doua cazuri au fost inregistrate la militari americani stationati in Germania.

Bacteria E.coli a declansat o epidemie soldata cu 19 victime in Europa. Conform OMS, 12 tari au semnalat cazuri de contaminare, la pacienti care s-au aflat in Germania in ultima perioada.

Citeste si:

O nava spatiala sau o tona de aur. Ce extravagante si-ar permite fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, din averea de 7 mld. $

Modele Dacia cu viata scurta. Prototipuri "mesterite" de-a lungul anilor de inginerii de la Mioveni

Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura