"SIGIR (Special Inspector General for Iraq Reconstruction) a reusit sa descopere, neasteptat, fonduri DFI ramase in conturi DFI (Development Fund for Iraq) de cand CPA (Coalitional Provisional Authority) s-a dizolvat in 2004. Sunt suficiente dovezi care arata ca aproape intreaga suma de 6.6 miliarde de dolari a fost transferata catre actuala Banca Centrala a Irakului". Deci in sfarsit banii au ajuns la locul potrivit, scriu cei de la Business Insider.

Cum au ajuns SUA sa aiba cea mai mare datorie din istorie? Razboaiele din Afganistan si Irak au adus America la sapa de lemn VIDEO

SUA da lectii la aruncat bani pe fereastra. Pe ce a cheltuit Pentagon-ul 30 de miliarde de dolari

In timp ce americanii se zbat sa iasa din criza economica, o comisie din Senat a pus gaz pe foc. Oficialii au descoperit ca Pentagonul a aruncat pe apa sambetei nu mai putin de 30 de miliarde de dolari. Este vorba despre bani prost cheltuiti in razboaiele din Irak si Afganistan, in special pe contracte cu firme private.

De exemplu, americanii au cheltuit 40 de milioane de dolari in Irak numai ca sa ridice o inchisoare pe care guvernul irakian nu a folosit-o niciodata.

Alte 300 de milioane de dolari s-au dus pe constructia unei centrale electrice inutile in Afganistan. De vina sunt lipsa de coordonare intre institutii, planificarea defectuoasa sau deciziile contradictorii.

De asemenea, Business Insider scrie ca SUA au cheltuit deja 1 miliard de dolari in revolta din Libia. Se pare ca ar fi ajutat si NATO cu tot ce avea nevoie, de la munitie pana la sisteme de supraveghere a aeronavelor.