Printre cei vizati de sanctiunile americane se numara gigantul petrolier Rosneft, grupul rus Gazprom, Gazprombank si autoritatile separatiste de la Donetk, potrivit unui comunicat al Trezoreriei americane. 

Potentialele active ale grupului Rosneft in Statele Unite vor fi inghetate, iar intreprinderile americane nu sunt autorizate sa efectueze tranzactii cu acest gigant petrolier. 

Astfel, administratia presedintelui american Barack Obama raspunde "ocuparii Crimeei" si "tentativelor repetate ale Rusiei de a destabiliza estul Ucrainei", afirma Trezoreria. 

La randul lor, europenii reuniti la summitul de la Bruxelles au decis inghetarea programelor desfasurate in Rusia de catre Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a afirmat o sursa diplomatica.

Putin: Sanctiunile impuse de SUA afecteaza grav relatiile ruso-americane

Presedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat ca sanctiunile impuse de Washington impotriva Moscovei afecteaza grav relatiile ruso-americane, ducandu-le "intr-un impas", relateaza agentia rusa Itar-Tass. 

"In ceea ce priveste aceste masuri, pot spune ca ele au, de obicei, un efect bumerang si, fara indoiala, duc relatiile ruso-americane intr-un impas, le afecteaza foarte grav", a declarat Putin.  "Sunt convins ca aceste sanctiuni dauneaza intereselor strategice ale statului si poporului american", a adaugat el. 

Presedintele rus a subliniat ca "avem portile deschise pentru procesul de negocieri, pentru a gasi o iesire din aceasta situatie"

"Sper ca bunul simt si dorinta de a solutiona problemele pe cale diplomatica vor prevala", a afirmat Putin. 

Presedintele american, Barack Obama, a declarat ca impunerea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei demonstreaza ca Moscova nu poate ramane nepedepsita pentru actiunile sale in Ucraina. 

"Ceea ce asteptam este ca liderii rusi sa-si dea seama inca o data ca actiunile lor in Ucraina au consecinte, in special, afectarea economiei ruse si o izolare diplomatica crescanda", a declarat Obama intr-un discurs la Casa Alba.