Cu o agenda ocupata in intregime de criza ucraineana, nu putea fi o intalnire amicala intre Valdimir Putin si David Cameron. "Robust" a fost adjectivul folosit pentru descrierea convorbirilor premierului britanic. "Refacerea relatiilor" - a fost interpretarea venita de la Moscova.

David Cameron, premierul Marii Britanii
"Am fost foarte direct cand m-am intalnit cu el, spunandu-i ca interventia Rusiei in Ucraina este inacceptabila. Si, daca va continua in aceasta directie, Rusia va suporta si alte consecinte"

Temperaturile toride de la Brisbane n-au incalzit deloc atmosfera de razboi rece dintre Putin si liderii occidentali prezenti la Summitul G20.

Asa ca presedinte rus a decis sa se adreseze presei mai devreme decat era prevazut si sa nu mai participe la dejunul oficial care a avut loc, dupa ora Romaniei, azi-noapte.

Premierul canadian i-ar fi spus: "Va strang mana, dar am sa va spun un singur lucru: afara din Ucraina".

Iar cel australian se angaja, inaintea reuniunii:

Tony Abbot, premierul Australiei: "Il voi confrunta pe domnul Putin. Puteti fi siguri de asta. Ii voi atrage atentia ca australieni au fost omorati"

Pana un alta insa, a aparut o fotografie cu Abott alaturi de Putin, fiecare tinand in brate cate un urs koala; ca de altfel si ceilalti lideri G20. Pe Twitter, internautii australieni au explodat si l-au intrebat pe seful guvernului lor cum ramane cu "confruntarea".

Cuvinte grele au venit si din partea presedintelui Obama.

Barack Obama, presedintele SUA: "Ne opunem agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei, care este o ameniniare la adresa intregii lumi, asa cum am vazut in cumplita doborare a avionului MH17."

In timp ce Putin era la Brisbane, televiziunea rusa controlata de stat a difuzat fotografii pe care le-a numit "senzationale", sustinand ca acestea ar dovedi ca Boeingul malaezian MH17 ar fi fost doborat de un avion militar ucrainean. Si nicidecum, asa cum arata dovezile, de o racheta lansata de al sol, de pe teritoriul controlat de rebeli. Expertii care au analizat imaginile le considera niste falsuri propagandistice.