"Sunt toate sansele ca acest buget, care este dezamagitor atat pentru cetatenii celor 27 de state, cat mai ales pentru Romania, sa cada", a spus Corina Cretu, care a adus ca argument declaratia comuna a liderilor celor patru grupuri, respectiv PPE, Liberali socialisiti, Verzi, care au catalogat proiectul de buget ca fiind "cel mai prost buget de la infiintarea UE".

Corina Cretu a precizat ca Romania pierde foarte mult, stagnand din punct de vedere al alocarilor bugetare, in conditiile in care are un buget similar cu cel obtinut in momentul in care nu avea pe nimeni reprezentant la masa.

"E in interesul romanilor ca acest buget sa pice, pentru ca s-a abdicat de la valorile pe care s-a cladit UE. Nimeni nu e multumit in afara de presdintele Basescu", a spus Corina Cretu.

Ea a mentionat ca PE nu poate decat sa respinga sau sa adopte proiectul de buget, nefiind posibila amendarea acestuia, si a adaugat ca, in cazul respingerii proiectului de buget multianul 2014-2020, Consiliul va adopta in fiecare an cate un buget.

Presedintele Traian Basescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, el mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca este foarte dezamagit de rezultatul final al alocarii bugetare UE pentru Romania, care este prezentat sa para mai bun, dar de fapt este foarte rau fata de propunerea initiala a Comisiei Europene si practic nu s-a obtinut niciun euro in plus fata de noiembrie, iar" legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit".

Presedintele a facut apel, duminica, la europarlamentarii romani sa sustina fara rezerve bugetul UE in PE, asa cum acesta a fost stabilit la Consiliul European.

"E prima oara cand bugetul UE nu ramane asa cum l-a stabilit Consiliul European. Aceste concluzii trec printr-o aprobare a PE. Fac apel din capul locului si fara ezitare catre toti parlamentarii romani sa sustina fara rezerve in Parlamentul European bugetul european asa cum a fost el stabilit in Consiliul din 7-8 februarie. Riscul de a nu avea buget ne supune unei conditii in care bugetul sa fie alocat in fiecare an, iar tot Consiliul European va stabili cat aloca in fiecare an, ceea ce ar implica o negociere continua in fiecare an", a declarat presedintele Basescu.