Regia de transport public din Londra – TfL, care a facut publice planul si detaliile proiectului, a anuntat ca reteaua de telecabine va transporta pana la 2.500 de persoane pe ora pe o distanta de 1,1 kilometri.

Fluviul va fi traversat in cinci minute cu una din cele 34 de cabine care vor fi puse in functiune.
 
Lucrarile vor incepe in aceasta vara, iar autoritatile londoneze vor sa termine proiectul pana la startul Jocurilor Olimpice din vara anului viitor, desi recunosc ca este o data indrazneata.
 
Desi initial costurile de constructia fusesere estimate de catre TfL la 25 de milioane de lire sterline, suma se va dubla, ca urmare a complexitatii lucrarilor, o parte din bani provenind din banii contribuabililor, ceea ce i-a infuriat pe londonezi.

Un purtator de cuvant al companiei de transport a explicat, insa, ca in aceasta suma intra si costurile de mentenanta pentru urmatorii trei ani. Reprezentantii TfL au declarat ca vor incerca sa stranga o parte din suma din sponsorizari si publicitate.

2.700 lire sterline/secunda. Atat te costa sa urmaresti indeaproape finala de la 100 m. masculin a JO 2012
 

Primarul Londrei, Boris Johnson, a venit in sprijinul proiectului, sustinand ca telecabina va oferi o imagine inedita a Londrei si va deveni una dintre atractiile orasului, mai ales in contextul Jocurilor Olimpice care vor avea loc in 2012.

Reteaua de transport cu telecabina va fi realizata de un consortiu condus de compania Mace, care a mai ridicat in capitala Marii Britanii London Eye, iar in prezent construieste cladirea Shard Tower.

A XXX-a editie a Jocurilor Olimpice se va desfasura la LondraMarea Britanie, in perioada 26 iulie - 12 august 2012. Londra va deveni astfel primul oras din istorie care va organiza Jocurile Olimpice de vara pentru a treia oara, dupa cele din 1908 şi 1948. La 6 iulie 2005, orasul a fost ales drept gazda a competitiei olimpice din 2012, de catre membrii Comitetului International Olimpic la cea de-a 117-a sesiune de la Singapore.

Citeste si:

Cum a ajuns “Lia Manoliu” sa coste dublu si cum construiesc britanicii mai repede un stadion mai mare si mai ieftin

Cum arata super-parcul olimpic pregatit de chinezi FOTO