The Sun on Sunday este succesorul "defunctului" News of the World care a fost inchis in iulie 2011, dupa 1688 de ani de istorie, in urma scandalului privind interceptari telefonice ilegale in care a fost implicat grupul media detinut de magnatul Rupert Murdoch. 

"Copilul" lui Rupert Murdoch are probleme, scrie huffingtonpost.com, citand informatii furnizate de The New York Times. 

Tirajul a scazut cu circa un milion de exemplare de la primul numar, lansat in februarie, de la 3,2 milioane la 2,3 milioane de exemplare, in prezent.  Prin comparatie, cand a fost inchis, News of the World vindea cate 2,7 milioane de copii in fiecare saptamana.  Totusi, chiar si in aceste conditii, The Sun on Sunday continua sa fie cea mai vanduta publicatie de duminica din Marea Britanie. 

Lansarea tabloidului The Sun on Sunday a fost facuta in contextul in care cinci angajati ai The Sun au fost arestati, pe 11 februarie, in Marea Britanie, in cadrul unei anchete privind mita data politiei si unor membri ai administratiei, pe fondul scandalului interceptarilor telefonice ilegale. 

Potrivit politiei britanice, publicatia News of the World, detinuta de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, intre care familiile unor adolescenti asasinati. Dezvaluirile au ridicat intreaga clasa politica din Marea Britanie impotriva lui Rupert Murdoch.

Cazul interceptarilor, care dateaza de la inceputul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnalisti, retinerea unui corespondent la Casa Regala si a unui detectiv privat, si de mai multe demisii, intre care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron si fost editor la NOTW.

In ultimele luni, politia britanica a operat mai multe arestari, printre acestea numarandu-se Coulson, dar si Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanica a News Corp. - si fost redactor-sef al NOTW, insa cei mai multi au fost eliberati pe cautiune, scrie Mediafax.