Biroul Australian de Statistica a lansat, saptamana trecuta, cel mai recent raport privind activele pe care le detin cetatenii tarii si a facut revizuiri masive in sus ale estimarilor legate de investitiile pe pietele de capital.

Astfel, potrivit noului raport, in urma revizuirii a reiesit ca fiecare dintre cele 22,6 milioane de australieni este mai bogat cu 14.380 de dolari.

Raportul ia in considerare noile estimari privind detinerile fiecarei gospodarii, precum si investitiile pe pietele de capital, care nu erau introduse in statistica pana acum. Din aceasta noua evaluare, Biroul de Statistica a calculat ca detinerile australienilor sunt mai mari cu 325 de miliarde de dolari australieni (338 miliarde dolari americani)”, explica realizatorii statisticii.

Totodata, australienii au mai mult de 700 miliarde de dolari depozitati in banci. Intre institutiile financiare exista o concurenta acerba pentru atragerea de depozite care sa le reduca dependenta de fondurile offshore, in conditiile in care australienii economisesc mai mult in aceasta perioada, pentru a evita criza financiara globala.

Astfel, potrivit Reuters, din 2007, suma depozitata de australieni in banci a crescut cu 260 de miliarde de dolari, adica cu 60%.