Aceasta este soluția autorităților din centrul financiar, în contextul în care se grăbesc să găsească alternative la dormitoarele tradiţionale unde noul coronavirus s-a răspândit rapid, transmite Reuters.

Zeci de mii de muncitori emigranţi, mulţi din Asia de Sud, trăiesc în dormitoare aglomerate din Singapore, locuri care în ultimele zile au devenit cea mai mare sursă de infecţie cu coronavirus.

Autorităţile au decis să mute o parte dintre muncitorii sănătoşi din aceste dormitoare în alte locuri, precum unităţi militare, un centru expoziţional, blocuri de locuinţe neocupate şi aceste nave de cazare offshore, pe care autorităţile le denumesc "hoteluri plutitoare", scrie Agerpres.

"Fiecare facilitate poate găzdui câteva sute de ocupaţi şi poate fi organizată în mod adecvat pentru a putea fi amplasată la o distanţă sigură", a declarat ministrul Transporturilor din Singapore, Khaw Boon Wan într-o postare pe Facebook, după o vizită efectuată pe una dintre aceste nave.

Khaw a dat publicităţii şi o serie de fotografii cu o cabină tipică de pe aceste nave, cabină în care sunt amplasate trei paturi, adăugând că ocupaţii vor putea să utilizeze şi puntea navelor pentru o oră de exerciţii fizice în fiecare zi.

Mâncarea urmează să fie pregătită în altă parte şi livrată ocupanţilor cabinelor, pentru a evita contactul. Ministrul a adăugat că navele sunt ancorate într-o zonă restricţionată dintr-un terminal portuar şi că va fi pusă la punct o facilitate medicală în apropiere.