Situatia economica a Europei este mai ingrijoratoare decat cea a Statelor Unite, pentru ca nu este foarte clar daca relatia dintre Uniunea Europeana, Grecia si celelalte state din grupul de tari ‘bolnave” va functiona in final. Este o adevarata furtuna in zona, si o singura piesa din acest puzzle poate crea probleme severe”, a spus Ross pentru Bloomberg.

Miliardarul a mai spus ca metodele de iesire din criza aplicate de Irlanda, desi criticate anterior, au inceput sa dea roade.

Mai mult decat atat, Irlanda are cea mai scazuta rata de impozitare a profiturilor companiilor din Europa, o insfrastructura foarte bine dezvoltata si forta de munca specializata.

Declaratiile lui Wilbur Ross vin in contextul in care, impreuna cu alti patru investitori, urmeaza sa cumpere 34.9% din actiunile Bank of Ireland.

Reteta iesirii din criza: laptele pentru copii si sandvisurile. Cum isi "hraneste" Irlanda economia

America sau Europa? Care este cea mai mare amenintare pentru economia lumii


Intr-un interviu acrodat anterior CNBC, Ross spunea: “Irlanda a taiat costurile cu ser4viciile publice cu 13% dintr-o data, ceea ce nu a mai facut nicio tara. In al doilea rand, au taiat toate cheltuielile guvernamentale si le-au transferat catre cele sociale. In aceste conditii, economia nu s-a prabusit, ba chiar a inregistrat o usoara crestere.”

Si cu toate ca populatia Irlandei resimte din plin efectele masurilor de austeritate implementate de autoritati, oamenii sunt dispusi sa indure si sa treaca peste aceasta situatie dificila. Mentalitate diferita de majoritatea celorlalte popoare europene.