Ridicată în noiembrie, la aproximativ 30 de kilometri sud de Bişkek, capitala acestei mici ţări din Asia Centrală, statuia, cu o înlţime de 2,5 metri îl reprezintă pe Vladimir Putin în poziţie de drepţi, purtând un costum, cu mâinile pe lângă corp, privind către văile virgine şi ninse din depărtare, scrie News.ro.

Directorul staţiunii de schi, Akbar Roziev, spune că a încercat în zadar să obţină un împrumut de la bănci ruseşti, după care a apelat la Fondul de Dezvoltare Ruso-Kîrgîz, deschis în 2014, care i-a împrumutat suma de 1,2 milioane dolari.

”Nu ştiam cum să-mi exprim recunoştinţa”, a declarat Akbar Roziev pentru Reuters. ”Mulţumită acestui împrumut, ne-am îmbunătăţit staţiunea de schi: Ce să spun altceva? Putin este un om cu «o» mare”.

Acest monument neaşteptat face parte dintr-o serie de statui ridicate în ultimii ani în onoarea lui Vladimir Putin, între care una de peste 3,5 metri care a dispărut în mod misterios în 2018, cu puţin înainte să fie dezvelită în regiunea Kurgan, în Rusia.

În 2017, o statuie de bronz în mărime naturală, de 170 de centimetri înălţime, a preşedintelui rus a fost dezvelită într-o staţiune de schi în regiunea Celiabinsk, în Rusia.