Majoritatea dau sume uriase pe coliere din perle sau inele cu diamante, asa ca organizatorii s-au dat peste cap pentru a-i face sa se simta cat mai bine.

O pereche de cercei cu jad si diamante valoreaza 800 de mii de dolari. Nu sunt insa nici pe departe cele mai scumpe bijuterii expuse la targul de la Dubai. De pilda, un colier cu un smarald de 214 carate depaseste un milion de dolari.

Si inelul cu diamant galben de 50 de carate, cu un pret de aproape 5 milioane de dolari, a fost indelung admirat de multe vizitatoare. Clientii care nu vor sa bage totusi atat de adanc mana in buzunar isi pot indrepta atentia catre un inel cu nestematA roz, de 10 carate, care costa... "doar" un milion de dolari.

"Cele mai importante piete sunt Rusia si China. Cei de acolo cumpara in cantitati mari, pietre de marime mare si de obicei le tin ca investitii", explica Ahmad Kurdi, director de vanzari.

Clientii din Rusia sunt atat de importanti incat organizatorii le asigura zborul si cazarea timp de 4 zile, cat tine evenimentul, si le ofera si tratament VIP. Rusii au inclusiv saloane special amenajate in cadrul targului.

Evenimentul a atras peste 200 de expozanti din 20 de tari. Si, chiar daca s-ar putea spune ca a fost gandit special pentru cei instariti, vizitatorii de rand gasesc si ei tot felul de bijuterii, cu pietre semipretioase, pentru care nu trebuie sa plateasca mai mult de o mie de dolari.