Tunsul ierbii ar putea deveni dintr-o corvoada un hobby, cu acest model de "cursa" lunga, inspirat de masinile de Formula 1. In plus, are suficienta putere sa "acopere" un stadion, sustine producatorul.

Michael Buchbauer, reprezentant companie producatoare: "12.000 metri patrati este considerabil mai mult decat dimensiunile unui teren de fotbal obisnuit. Un teren de fotbal normal nu are mai mult de 8000 de metri patrati. Asadar, performantele acestei masini o diferentiaza de orice alta "jucarie".

Are insa si un pret pe masura, ce poate varia intre 3.000 si 14.000 de euro, in functie de dimensiuni.

Un alt robot, venit parca din viitor, a fost creat sa usureze munca gospodinelor. Vorbim despre un aparat care aspira si spala podele in acelasi timp. Si costa 300 de euro. 

Christian Rohr, reprezentant companie producatoare: "A fost gandit pentru suprafete tari, de 90 de metri patrati sau mai mari. Foloseste sistemul de navigatie "Northstar". Practic, in timp ce curata camera, isi traseaza o harta pentru a se asigura ca a acoperit fiecare zona".

Si, daca programul de curatenie devine floare la ureche, ramane mai mult timp pentru relaxare - in fata unui televizor cu ecran ultra-HD. Cum este acest model, cu o diagonala de peste 2 metri.

Dietmar Pils, reprezentant companie producatoare: "Cred ca statiile TV din Europa vor incepe testele pentru a transmite la aceasta rezolutie in urmatorii 2 ani. Dar acest tip de rezolutie va deveni standard cel mai probabil in 3 ani."