"Klaus Iohannis s-a intalnit cu simpatizantii dupa ce a fost ales presedinte al Romaniei", titreaza revista The Economist.

"Intr-o lume in care viata politica pare sa fie blocata frecvent de analisti politici si de consultanti, este frumos sa fim surprinsi din cand in cand. Sondajele de opinie anuntate inaintea turul doi al scrutinului prezidential din Romania anticipau o victorie clara pentru premierul socialist Victor Ponta (...) Insa s-au inselat. Romanii s-au pronuntat masiv in favoarea lui Klaus Iohannis", explica The Economist.

"Surpriza in Romania - Klaus Iohannis a castigat scrutinul prezidential", titreaza BBC News online, notand ca "Romania este unul dintre cele mai corupte state membre UE", iar "Klaus Iohannis a promis combaterea acestui fenomen".  "In pofida rezultatului scrutinului, Victor Ponta a declarat ca nu are motive sa demisioneze din functia de prim-ministru", remarca BBC. 

"Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale din Romania", titreaza publicatia britanica The Guardian, amintind ca scrutinul a fost marcat de probleme la sectiile de votare din diaspora, unde "mii de romani au fost exasperati pentru ca au fost nevoiti sa astepte la rand ore intregi la Paris, Londra si Munchen"

"Favoritul scrutinului prezidential din Romania admite infrangerea", scrie ziarul The New York Times: "Intr-o surprinzatoare schimbare de situatie, premierul Victor Ponta si-a recunoscut infrangerea in scrutinul preziedential din Romania in fata candidatului de centru-dreapta Klaus Iohannis, primarul orasului transilvanean Sibiu". "Rezultatul turului doi de scrutin pare sa fi depins de numarul mare de romani din diaspora", subliniaza NYT.  "Klaus Iohannis, exponentul combaterii coruptiei, ales presedinte al Romaniei", titreaza Le Monde. 

"Premierul Romaniei a fost invins, duminica seara, de un primar de etnie germana din Transilvania, intr-un scrutin prezidential foarte strans", comenteaza publicatia britanica The Independent.  "Noul presedinte al Romaniei este germanul Klaus Iohannis", titreaza La Stampa: "In mod surprinzator, Klaus Iohannis, un politician conservator de etnie germana, a devenit noul presedinte al Romaniei. Premierul social-democrat Victor Ponta, care era favorit in sondaje, a recunoscut infrangerea".