Două surse au confirmat pentru publicația britanică faptul că cele două părți au căzut de acord la sfârșitul săptămânii trecute în privința acestei chestiuni, unul din principalele obstacole în calea negocierilor legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit Telegraph, suma totală "va fi cuprinsă între 45 de miliarde și 55 miliarde de euro", în funcție de calculul realizat de fiecare tabără după "o metodologie pregătită în comun".

Până acum, oferta financiară a guvernului britanic s-a situat în jurul a 20 de miliarde de euro, o propunere respinsă de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care a estimat că factura ar fi mai repede între 50 de miliarde și 60 de miliarde de euro.

La solicitarea AFP, Comisia Europeană și ministerul britanic pentru Brexit (DExEU) au refuzat să confirme un astfel de acord. "Discuțiile intense dintre Marea Britanie și Comisia Europeană continuă în această săptămână la Bruxelles" unde "încercăm să ajungem la un acord", a explicat DExEU într-un scurt mesaj trimis prin e-mail, scrie Agerpres.ro.

Mai mult, negociatorul şef al Brexitului din partea Uniunii Europene (UE) Michel Barnier a catalogat miercuri drept ”zvonuri” informaţii dezvăluite de mai multe publicaţii britanice anunţând un acord cu privire la încheierea socotelilor financiare ale Brexitului.

Există un (...) subiect în care ne vom continua munca, indiferent care sunt declaraţiile sau zvonurile în presă astăzi. Este cel al angajamentelor financiare”, a declarat Barnier într-o conferinţă la Berlin.

”Nu vom plăti în 27 ceea ce s-a decis în 28, atât de simplu este, deci vrem să încheiem socotelile”, a adăugat Barnier, însărcinat să negocieze din partea UE ieşirea Regatului Unit din Uniune.

Un asemenea acord ar reprezenta un progres foarte important în negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană demarate în iunie. Celelalte 27 de țări din UE au făcut din reglementarea financiară o condiție prealabilă la deschiderea discuțiilor asupra viitoarei relații dintre UE și Londra.