Votul va avea loc chiar miercuri seara între orele 18:00 şi 20:00 GMT, într-o sală din Camera Comunelor, rezultatul urmând să fie anunţat cât mai curând posibil, a menţionat deputatul britanic.

"Pragul de 15% dintre parlamentarii conservatori care vor o moţiune cu privire la liderul partidului a fost depăşit", a precizat Brady.

Votul poate fi convocat dacă un număr de 48, adică 15% dintre parlamentarii conservatori îl notifică în acest sens pe Graham Brady, preşedintele aşa-numitului "comitet 1922". Theresa May ar putea fi înlăturată de la conducerea Partidului Conservator dacă 158 din cei 315 de parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

În replică, Theresa May a declarat miercuri că va lupta "cu toate puterile" sale împotriva votului de neîncredere declanşat de parlamentari din Partidul său Conservator.

"Mă voi bate împotriva acestui vot cu toate puterile mele", a declarat ea, într-un scurt discurs susţinut în faţa Downing Street, afirmând că este "ferm hotărâtă să ducă la îndeplinire" punerea în aplicare a acordului asupra Brexit.

Luni, premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru retragerea ţării sale din blocul comunitar, de teamă că deputaţii vor respinge acest acord.