Echipa lui May vrea ca acordul final de ieşire din UE a Marii Britanii să fie ratificat de parlament în termen de două săptămâni de la divorţul de Bruxelles, relatează Bloomberg, citând surse familiarizate cu această chestiune, potrivit Agerpres.

Conform acestui calendar, membrii Parlamentului parlamentului ar urma să decidă dacă să accepte sau să respingă acordul de ieşire din UE până la începutul lui decembrie, au declarat surse pentru Bloomberg.

Theresa May a făcut miercuri apel la Partidul conservator să se unească în spatele planului ei de a părăsi Uniunea Europeană, avertizându-i pe critici că disputele lor ar putea pune Brexitul în pericol.

Premierul britanic Theresa May a închis miercuri Congresul Partidului Conservator afirmând din nou că preferă mai degrabă un Brexit fără niciun acord, decât să accepte un acord care se aducă scindarea Marii Britanii.

Premierul britanic a subliniat însă şi inconvenientele pentru ambele părţi ale unei ieşiri din UE fără o înţelegere privind relaţiile viitoare, relatează presa internațională.

“La nevoie, Marea Britanie nu se teme să plece (din UE) fără niciun acord”, a punctat Theresa May. “Dar trebuie să fim sinceri cu acest lucru. Ieşirea fără niciun acord, introducerea de taxe vamale şi de controale costisitoare la frontiere ar avea efecte rele atât pentru Marea Britanie cât şi pentru UE”, a atenţionat ea în continuarea discursului.

Cu şase luni înainte de ieşirea programată a Marii Britanii din UE, Theresa May a reuşit până acum să facă faţă furtunii Brexitului, ignorând un discurs al fostului ei ministru de externe Boris Johnson, care nu şi-a ascuns deloc ambiţiile de a conduce partidul, notează Reuters.