Pe primul loc se afla orasul brazilian Sao Paulo. Aici, in 2008, a fost inregistrat cel mai...lung blocaj, pe un tronson de 265 de kilometri nu s-a putut circula timp indelungat. Beijingul se claseaza pe locul doi. In cazul unui ambuteiaj, a fost nevoie de 10 zile pentru ca masinile de pe 100 de kilometri sa-si reia circulatia.

In top, direct pe locul trei, se afla capitala Belgiei - Bruxelles, care este pentru al doilea an cel mai aglomerat oras european. Nici Franta nu a ratat topul, iar Parisul ocupa locul patru. Astfel, un francez petrece, in medie, 70 de ore anual in ambuteiaje.

Varsovia si Mexico City s-au clasat pe locul cinci, respectiv sase. Astfel, in cazul Varsoviei, circa 38% din kilometri de drum sunt tot timpul blocati.

Locul sapte este ocupat de Los Angeles. "Orasul ingerilor" se transforma intr-un veritabil cosmar pentru soferi. Ei pierd, in medie, anual, 515 ore in ambuteiaje.

Pe locul opt, Moscova se "lauda" cu o performanta negativa. Aici, un rus petrece 2,5 ore in trafic.

Locul noua si 10 sunt ocupate de Londra si New Delhi. In capitala britanica, un conducator auto sta 54 de ore pe soselele aglomerate, iar in New Dehli 43% dintre soferi considera blocajele auto drept cel mai neplacut lucru.