Clasamentul arată că țările europene sunt cele mai scumpe, din top 20 nouă fiind din Europa, cinci din Asia, una din America de Nord, una din Africa, după din Oceania și doua din Caraibe.

După Elveția, se clasează Norvegia ca fiind cea mai scumpă țară de locuit, urmată de Islanda, Japonia, Danemarca, Bahamas. Luxemburg, Israel, Singapore și Coreea de Sud.

La capătul celălalt al clasamentului, cea mai ieftină țară din lume este Pakistanul, urmată de Afghanistan, India, Siria, Uzbekistan, Kîrgîstan și Tunisia.

România se află pe locul 99 din 132 de țări, între Serbia și Tanzania. Bulgaria se clasează înaintea României, pe locul 94.

La realizarea clasamentului, CEOWORLD a colectat informații din mai multe studii și rapoarte, care oferă date despre prețurile de consum, costurile nivelului de trai sau costurile locuirii.

Astfel, realizatorii raportului au luat în calcul costurile care țin de chirii, prețuri la alimente și haine, taxe și impozite, prețurile utilităților, internet, transport și prețurile meselor la restaurant. Cele cinci surse majore de date folosite au fost costurile nivelului de trai, chiriile, alimentele, masa în oraș și puterea de cumpărare.

Toate aceste date au fost adunate într-un index, care foloseste New York-ul ca punct de reper, cu scorul 100 în index.