Clasamentul anual al publicației se bazează pe răspunsurile a peste 20.000 de participanți la un chestionar, scrie CNBC.

Leaderi în afaceri, dar și cetățeni obișnuiți din 36 de țări evaluează 80 de state, luând în considerare 75 de criterii, între care calitatea vieții, influența economică, puterea pe care o are un stat în lume, sistemul de educație sau cel de sănătate.

Clasamentul anual al U.S. News & World Report face parte dintr-un proiect mai amplu “2019 Best Countries Report”, care analizează valoarea diferitelor țări pentru investiții și pentru turism.

Consumatorii din zilele noastre au o infinitate de alegeri, pentru a-și investi banii și timpul. Astfel de clasamente îi ajută pe oamenii de afaceri sau pe oricare altcineva să decidă să ia decizii importante de afaceri și de viață”, a declarat CEO-ul publicației, Eric Gertler.

România se clasează pe locul 62 din 80 de țări, în scădere față de locul 54, în 2018, între Myanmar și Oman. Punctele slabe pe care le are România sunt riscul foarte ridicat de sărăcie și de excluziune socială.

La bile albe sunt enumerate industria și exporturile, precum și consumul și investițiile, care au transformat țara din estul Europei într-unul din statele cu cea mai rapidă creștere economică din UE.

Mai jos, clasamentul celor mai bune 10 țări din lume pe 2019:

1.Elveția
2.Japonia
3.Canada
4.Germania
5.Marea Britanie
6.Suedia
7.Australia
8.SUA
9.Norvegia
10.Franța