Efectele cresterii nivelului marii nu vor fi vizibile imediat, insa emisiile de gaze din ce in ce mai mari fac ca acestea sa fie tot mai pregnante, cu fiecare deceniu.

Conform studiului, daca nu se va face nimic pana in 2100 pentru diminuarea problemei, un numar de 1.429 de orase mai mari si mai mici din Statele Unite, situate pe coasta oceanului, sunt condamnate sa fie cel putin pe jumatate sterse de pe fata Pamantului.

O analiza aditionala, realizata de Benjamin Strauss, de la Climate Central si publicata in “Proceedings of the National Academy of Sciences”, vine sa sustina teoria.

Trendul curent in emisiile de carbon va implica cel mai probabil o eventuala degradare puternica sau chiar pierdere a mai multor orase situate pe coasta, din intreaga lume”, a scris Strauss in comentariul sau.

Ce spun datele statistice:

- Daca lucrurile nu se vor schimba pana in 2020, va exista un risc iminent de ridicare a nivelului marii cu peste 1,5 metri. Asta va face ca peste 50% din populatia din 381 de municipii sa fie nevoita sa se mute, adica aproape 4.200.000 de persoane.

- Daca gazele de sera vor continua sa creasca pana in 2050, nivelul marii va creste cu pana la 3 metri. Populatia din 715 orase va fi nevoita sa se mute, adica un numar de aproape 8.200.000 de oameni.

- Daca se va astepta pana in anul 2100 pentru luarea unor masuri de combatere a fenomenului, nivelul marii va creste cu 7 metri, fiind afectate peste 18 milioane de persoane, din 1.429 de localitati si municipii.

In redactarea studiului s-au folosit datele de la recensamantul din 2010, cu presupunerea ca populatia din orasele de pe tarm va ramane aceeasi.

Printre miile de orasele aflate in pericol se numara Orange Beach, Franklin, Manila, Newark, Sacramento, Samoa, New Castle, Beverly Beach, Daytona Beach, Florida City, Jacksonville, Miami, Naples, New Port, Palm Beach, Long Beach, Santa Fe, Santa Monica, Port Royal, Carolina Beach, Atlantic Beach, Riverside, Bloomingdale, New Orleans si Watergate.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"