''Spun doar că preşedintele, care ştie câte ceva despre achiziţiile imobiliare, vrea să arunce o privire ... la achiziţia Groenlandei'', a declarat duminică la postul Fox News consilierul Larry Kudlow, potrivit Agerpres.

''Danemarca deţine Groenlanda. Danemarca este un aliat'', iar acest teritoriu este o locaţie ''strategică'' şi are resurse naturale, precum minereurile, a adăugat consilierul lui Trump. ''Este o poveste interesantă. Ea se petrece. O examinăm. Nu se ştie'' ce va fi, a completat el.

Potrivit unui articol apărut săptămâna trecută în publicaţia Wall Street Journal, Donald Trump s-a gândit la posibilitatea ca SUA să cumpere acest teritoriu şi le-a cerut consilierilor săi să examineze problema.

Danezii se amuză de ideea lui Donald Trump. Fostul prim-ministru danez Lars Lokke Rasmussen și-a exprimat scepticismul ca răspuns la interesul preşedintelui Statelor Unite Donald Trump de a cumpăra Groenlanda.

"Trebuie să fie o farsă de 1 aprilie", a scris Rasmussen pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă urmează să efectueze luna viitoare o vizită în Danemarca. Dar ''Groenlanda nu este de vânzare'', i-a transmis guvernul acestui teritoriu.

SUA au mai luat în calcul o posibilă cumpărare a Danemarcei pe parcursul secolului al XX-lea, dar ideea a fost respinsă de Danemarca.

Groenlanda, un masiv teritoriu îngheţat situat între nordul Oceanului Atlantic şi oceanele arctice, este în mare parte autonomă, dar Danemarca este responsabilă în continuare cu afacerile externe, politica monetară şi apărarea.