“Vom crea locuri de munca. Am spus ca voi fi cel mai mare creator de locuri de munca pe care Dumnezeu l-a creat vreodata. Cred cu adevarat acest lucru”, a afirmat Trump, in conferinta de presa sustinuta la Trump Tower din New York.

El a citat mai multe concerne auto precum Fiat-Chrysler si Ford, care si-au asumat angajamente cu privire la activitatilor lor in SUA.

Am avut vesti fantastice in cursul ultimelor doua saptamani. Am fost foarte activ din punct de vedere economic pentru tara noastra”, a continuat Trump, potrivit caruia 'multe grupuri constructoare de automobile se vor instala' in SUA.

“Vesti mari vor fi anuntate in urmatoarele doua saptamani despre grupuri care vor construi in Vestul Mijlociu”, a mai spus presedintele ales, exprimandu-si speranta ca General Motors si industria farmaceutica vor urma acest exemplu.

Donald Trump, care se va instala la Casa Alba pe 20 ianuarie, poarta o ofensiva impotriva delocalizarilor si pentru relansarea activitatii industriale in SUA. In timpul campaniei electorale, el a promis ca va impune taxe vamale prohibitive de 45% asupra importurilor din China.

Rata somajului in SUA a scazut la 4,7% la sfarsitul lui 2016, cel mai coborat nivel din ultimii noua ani.