Tudose a precizat că reprezentanţii FMI urmează să realizeze luna viitoare previziunea de sfârşit de an „pe partea financiară” a României şi, pentru a nu greşi, le-a oferit „suportul cifrelor oficiale”.

„Am avut două întâlniri importante cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional. Cu Banca Mondială pentru a ne asigura de o colaborare dat fiind faptul că s-a schimbat echipa de reprezentare a Băncii Mondiale în România. Avem tot sprijinul şi nu pe parte financiară, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României şi, de asemenea, am chemat la discuţii FMI nu pentru a lua bani, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul de Finanţe să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României. Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, ci un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României, ca să se bazeze pe ele”, a declarat premierul, potrivit News.ro.

Tudose a afirmat că nu le-a reproşat celor de la FMI nimic, ci doar le-a atras atenţia că „totuşi sunt ditamai organismul”.

„Lumea se uită la ceea ce spune FMI. Ultimele două nu prea le-au ieşit. Nu i-am acuzat de rea voinţă, ci să fie un pic mai atenţi”, a mai spus şeful Executivului.