Guvernul elen nu vrea sa faca disponibilizari la nivelul statului, dar s-au gandit la o alternativa salvatoare, spun ei. Sa scoata la vanzare proprietati cu o valoare istorica semnificativa pentru poporul grec.

Palatul Regal situat pe insula Corfu este prima cladire aflata pe lista constructiilor importante care ar putea fi scoase la vanzare. Palatul in care, cu 90 de ani in urma s-a nascut Printul Filip, Duce de Edinburgh si sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a starnit un val de proteste printre greci.

Locuitorii insulei Corfu s-au declarat impotriva ideii guvernului, ba chiar avertizeaza ca sunt gata sa pazeasca zidurile Palatului Regal, pentru a nu-l instraina. Mai mult, pentru localnicii insulei, cladirea reprezinta o comoara de familie cu o importanta deosebita, dar si principala atractie turistica, care atrage fonduri semnificative.

Pe lista proprietatilor propuse de guvern pentru a fi scoase la licitatie se mai afla aeroporturi, cazinouri, porturi, terenuri, dar si alte monumente care reprezinta o importanta carte de vizita a Greciei.

O alta cladire cu valoare inestimabila pentru statul elen, care are de achitat datorii in valoare de peste 340 de miliarde de euro, este casa in care s-a nascut si a crescut Costis Palamas, un cunoscut poet grec. Locuinta aflata in peninsula Peloponez, la Patras, a fost scoasa la vanzare pentru 1,5 milioane de euro.

La auzirea vestii, locuitorii din peninsula s-au arata extrem de nemultumiti si de furiosi si au apelat degraba la ajutorul autoritatilor locale, pentru a transforma casa intr-un muzeu al poetului national. Principala temere a localnicilor este ca, dupa vanzarea celebrei case, aceasta va fi remodernizata si transformata in cu totul si cu totul altceva.

Costis Palamas a compus versurile Imnului Olimpic, imn ce a fost intonat pentru prima data in 1886, la Atena, in cadrul  ceremoniei de deschidere a primelor Jocuri Olimpice moderne.

In urma acestor intentii ale guvernantilor eleni de a-si scoate la vanzare proprietatile cu incarcatura istorica, poporul grec sustine ca istoria lor nu are pret de vanzare, iar conducatorii greci nu fac altceva decat sa-si subestimeze tara si sa-i scada valoarea in ochii investitorilor si turistilor care aleg anual sa-si petreaca vacanta pe insoritele insule elene.

Ce parere ai? Isi vor vinde grecii monumentele? In acest caz, ai mai alege aceasta destinatie de concediu? Scrie-ne ce efecte crezi ca vor produce aceste vanzari in sectiunea de comentarii de mai jos.
 
Citeste si:

Criza elena prin ochii romanilor care lucreaza la Atena. Prefera sa stranga cureaua in Grecia, decat in Romania. VIDEO

Insulele grecesti si-au gasit cumparator

Cat mai rezista euro? De ce a fost lansata moneda unica si de ce criza din Grecia ar putea duce la ruperea zonei euro. VIDEO