Decizia a declansat o revolta in randul sindicatelor, care ii acuza pe manageri ca au iesit la "vanatoare de fumatori". Dar cei vizati raspund ca doar asa poate fi gestionata eficient o zi de lucru.

Fumatul la locul de munca este interzis in Belgia din 2006.

Interzis la fumat si pe plaja

In Franta, edilii unei statiuni au interzis cu totul fumatul pe plaja. Ideea le-a venit de la new-yorkezi, care aplica aceasta masura nu doar in cladiri, ci si in spatiile deschise.

 Primaria le-a interzis viciul pe plaja si, culmea, nu din motive de sanatate, ci de curatenie.

"Am trimis oameni pe plaja sa imparta scrumiere, am impartit fluturasi, rugand fumatorii sa nu arunce chistoacele pe plaja, dar nimic nu a functionat" - a declarat primarul Noel Collura.

Asa ca edilii au trecut la masuri radicale. Cine vrea sa-si aprinda o tigara o poate face numai in spatiile special amenajate, in afara plajei din La Ciotat, o statiune franceza de pe malul Mediteranei. Altfel, risca o amenda. In special familistii au apladat masura.

Interdictia are si contestatari, inclusiv printre nefumatori. Politica anti-fumat nu acopera toti cei 13 kilometri de plaja, subliniaza primaria. Asa ca e loc sub soare si pentru cei care vor sa se bronzeze cu tigara in gura.

11 lucruri pe care trebuie sa le stii despre fumat in secolul 21. Chinezii consuma 50.000 de tigari pe secunda

Citeste si:

Romania plateste 700 de milioane de euro pentru tratarea bolilor cauzate de fumat!