"La nivelul Eurogroup au loc contacte privind posibila contributie a Moscovei la planul de ajutor financiar destinat Ciprului", a afirmat Shiarly la radioul public.

Autoritatile de la Moscova au acordat in 2011 statului cipriot, grav afectat de criza din Grecia, un imprumut de 2,5 miliarde de euro. Ulterior, Ciprul a solicitat un imprumut suplimentar de 5 miliarde de euro, care nu a fost insa acordat.

Imprumutul de 2,5 miliarde de euro ar trebui rambursat in 2016, dar Nicosia a cerut Rusiei prelungirea termenului cu cinci ani.

Shiarly a spus marti ca se asteapta la un rezultat pozitiv in aceasta problema, luna viitoare.

Ministrul rus de Finante Anton Silouanov a declarat in aceasta luna ca Rusia va colabora cu tarile europene pentru gasirea de solutii ca Ciprul sa isi poata plati datoriile dupa un calendar mai flexibil.

Autoritatile cipriote negociaza din vara anului trecut cu FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana un plan de salvare, necesarul de fonduri fiind estimat la 17 miliarde de euro, intre care 10 miliarde de euro pentru sustinerea bancilor. Discutiile nu progreseaza in special din cauza opozitiei Ciprului fata de privatizari.

Zona euro a decis sa astepte incheierea presedintiei cipriote a UE, care va fi pe 17 februarie, pentru a lua o decizie.