Berkshire Hathaway, detinuta de miliardarul american Warren Buffett, a acceptat achizitionarea NV Energy, din Nevada, pentru suma de 10 miliarde de dolari.

Intelegerea ar putea duce la formarea celei mai mari companii de energie din SUA. Achizitia, prin intermediul subsidiarei Berkshire Hathaway – MidAmerican Energy Holdings, este de asteptat sa fie parafata la inceputul lui 2014.   

MidAmerican Energy Holdings detine deja cateva companii mari de energie si utilitati, cum ar fi MidAmerican Energy Company, MidAmerican Renewables, PacifiCorp si Northern Natural Gas.

La randul ei, NV Energy are doua subsidiare principale, Nevada Power Company si Sierra Pacific Power Company, ambele operand sub umbrela aceluiasi brand.

Astfel, odata incheiat contractul de achizitie si aprobat de catre oficiali, acesta ar adauga Berkshire Hathaway inca 2,4 milioane de consumatori.   

"Este o potrivire exceptionala pentru Berkshire Hathaway. Suntem incantati sa facem o investitie pe termen lung in economia din Nevada", a aratat Buffett, intr-un comunicat de presa. Iar miliardarul nu este singurul entuziast. Senatorul de Nevada, Harry Reid, liderul majoritatii din Senat, a trimis luna trecuta o scrisoare catre Comisia Federala de Reglementare Energetica, in care explica faptul ca achizitia va fi una benefica pentru economia statului, aducand si mai multe surse de energie verde.