Amir Ali Hajizadeh, omul care raspunde de sistemele de rachete, a avertizat asupra unui posibil atac "preventiv" al Teheranului in cazul unor pregatiri israeliene, relateaza AFP. 

Liderii israelieni ameninta in mod regulat cu atacuri impotriva instalatiilor nucleare iraniene pentru a impiedica aceasta tara sa se doteze cu arma nucleara, chiar daca Teheranul insista asupra caracterului civil al programului sau nuclear. 

In cazul unui atac israelian, cu sau fara unda verde din partea SUA, iranienii "vor ataca bazele americane din Bahrein, Qatar si din Afganistan", a adaugat Amir Ali Hajizadeh.  Israelul "nu-si poate imagina raspunsul (iranian) si va suferi pagube importante", a continuat acesta. 

Sambata, generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul sef al Gardienilor Revolutiei, a estimat ca un razboi israelian impotriva Iranului "va avea loc in cele din urma" si ca tara sa este gata de aceasta confruntare care va duce la distrugerea statului evreu.  A fost pentru prima data cand un inalt responsabil iranian a recunoscut posibilitatea unui conflict armat cu Israelul.