Una e cand versi singur pe tine o bautura. Ori cand, din greseala, te izbesti de vreun fan care tocmai isi savura cafeaua, cum a patit un baschetbalist celebru. Dar care sunt riscurile ca un chelner sa-ti verse pe sira spinarii nu una, ci 5 halbe de bere, cand tu esti unul dintre cei mai influenti oameni din lume?

La contactul cu berea rece, Angela Merkel abia a tresarit. Nu s-a intors intrigata si nici n-a facut vreun gest furios. Ba, in secunda urmatoare, isi ciocnea netulburata halba cu mesenii. Atunci cand  ti-o coc proprii copii, macar lichidul e cald!

De fapt, reactia dnei Merkel a fost mult mai calma decat atunci cand George W Bush a avut trasnita idee sa-i maseze umerii la un summit G8. Mult mai impacientata a fost o doamna din anturajul cancelarului, in timp ce altcineva s-a repezit cu o jacheta uscata.

Ei bine, acest remarcabil autocontrol ar putea avea legatura cu practicarea tehnicilor yoga. Fapt este ca numeroase fotografii o surprind pe Angela Merkel tinandu-si mainile in pozitia cunoscuta in yoga drept "Hakini Mudra". Ajuta concentrarea si comunicarea dintre emisferele creierului, este excelenta pentru imbunatatirea memoriei si a respiratiei. Se foloseste in special pentru a spori energia cerebrala in momente de suprasolicitare. 

Intr-un interviu acordat ziarului Das Bild, nefericitul chelner a declarat ca cineva l-a impins involuntar. Tot e bine ca tanarul nu s-a repezit sa-si ajute victima, asa cum i s-a intamplat unui personaj din filmul "Old school".