In varsta de 44 de ani, francezul sustine ca slujba lui plictisitoare, din care a fost concediat in urma cu 18 luni, l-a facut sa sufere din cauza sindromului numit ''bore-out'' (plictiseala la locul de munca), care a dus la grave probleme emotionale si de sanatate, relateaza CNN, preluat de Agerpres.

"El a suferit de o depresie grava si a avut un accident de circulatie legat de o criza de epilepsie ... a intrat in coma si a fost in concediu medical", a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard.

Desnard a fost platit cu 3.500 de euro pe luna, pentru a nu face nimic, dupa cum a sustinut el.

Denumirea oficiala a postului sau a fost "director de serviciu general", dar el sustine ca superiorii sai l-au numit "baiatul" si i-au cerut sa le faca diverse treburi personale, inclusiv sa le ia copiii de la orele de sport.

Francezul a mai povestit ca, in cele din urma, erau atat de putine lucruri de facut pentru el, incat sefii lui pur si simplu i-au spus sa mearga acasa si sa vina inapoi cand il vor chema. Apelul telefonic nu a mai venit, a afirmat el.

Avocatul lui Desnard a declarat ca sindromul "bore-out" este o forma de hartuire. "Acesta poate fi definit ca o epuizare morala din cauza lipsei totale de sarcini si vine cu un sentiment de rusine de a fi platit pentru a nu face nimic", a explicat Charni.

Compania contesta afirmatiile lui Desnard. "Noi respingem toate aceste acuzatii", a declarat Cyril Levy-Pey, directorul de comunicare al Interparfums. El a spus ca Desnard nu a fost numit "baiatul" sau in alt fel umilitor si a explicat ca acesta "nu a fost atat de motivat'' dupa cativa ani de la angajare si, in ciuda incercarilor companiei de a-i da mai multe sarcini, a lipsit de la serviciu mai mult de sase luni, motiv pentru care a fost concediat in 2014.

Cazul este acum judecat de un tribunal de munca din Paris, hotararea fiind asteptata la sfarsitul lunii iulie.