Noua rundă a dus la 425 milioane de dolari finanţarea totală strânsă de Ynsect, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă strânsă vreodată de o companie din sectorul produselor alimentare obţinute din insecte.

Pe lângă FootPrint Coalition, compania actorului Robert Downey Jr., la ultima rundă de finanţare organizată de Ynsect au luat parte şi fondurile Upfront Ventures, Happiness Capital, Supernova Invest şi Armat Group, scrie Agerpres.

Înfiinţată în 2011, Ynsect creşte viermi de făină din care produce proteine pentru hrana animalelor de companie şi peştilor precum şi îngrăşăminte pentru plante.

Însă obiectivul companiei este să producă proteine din insecte şi pentru consumul uman şi în acest sens se aşteaptă ca în cursul anului următor să primească aprobarea autorităţilor europene de reglementare.

Creşterea populaţiei mondiale şi extinderea clasei mijlocii a dus la creşterea cu 50% a consumului de carne per capita în ultimele patru decenii, ceea ce a dat naştere la îngrijorări cu privire la oferta de proteine.

Sursele tradiţionale de proteine sunt din ce în ce mai nesigure pe fondul modificărilor climatice şi al îngrijorărilor cu privire la impactul fermelor şi pescuitului comercial.

Specialiştii în nutriţie şi oamenii de ştiinţă promovează de mult timp utilizarea insectelor în hrana oamenilor ca o sursă sustenabilă şi ieftină de proteine, însă mâncatul de insecte este o perspectivă neapreciată în multe ţări şi culturi. În schimb, introducerea proteinelor din insecte în zonele mai inferioare ale lanţului trofic ar putea fi acceptată mai uşor.