Publicatiile britanice Mirror si The Telegraph au relatat ca omul de afaceri Joe Lewis a disparut dupa ce a recunoscut ca firma sa, JL Trading, a incetat activitatile de tranzactii valutare in urma cu cinci ani, iar clientii, care au continuat sa investeasca in companie, nu au nicio sansa sa isi recupereze banii.

Lewis este investigat de politia din Marea Britanie si risca si un proces civil. 

Dupa o scurta vizita la rude in localitatea Hull, Lewis a disparut de la birourile sale de pe malul Bosforului, in Istanbul, si s-ar putea afla acum in Orientul Indepartat, potrivit publicatiei Mirror. 

Joe Lewis ar fi trimis un email clientilor, pe 3 decembrie, in care a recunoscut pierderile. 

"Draga investitorule, iti scriu sa te informez ca JL Trading isi inceteaza activitatea. Contrar impresiei pe care ti-am dat-o, compania a pierdut majoritatea activelor si se pare ca nu exista nicio perspectiva ca acestea sa fie recuperate", a scris Lewis. 

El a aratat ca JL Trading a incetat operatiunile de tranzactii valutare in 2009, in urma unor pierderi substantiale, inregistrand ulterior noi pierderi, chiar daca a incercat sa le recupereze prin alte investitii. 

"Este clar acum ca afacerea nu poate recupera pierderile si trebuie sa inceteze activitatea. Aceasta inseamna, contrar a ceea ce v-am informat in trecut, ca nu va puteti astepta la niciun fel de plata in viitor", se mai arata in email. 

Intre victimele schemei piramidale operate de Lewis s-ar afla jucatori profesionisti de fotbal si de golf, potrivit The Telegraph si Mirror. 

Incepand din 2011, numai investitorii cu o participare de minim 16.000 de lire (25.000 de dolari) au putut sa intre in acest "club", ei primind promisiunea unui randament de 36% pe an. 

Un client a investit circa 500.000 de lire in ultimele 12 luni, fiind improbabil sa ii mai vada vreodata. Un altul a spus ca a investit 1,2 milioane de lire, a relatat The Telegraph.