In versiunea finala a legii, care va intra in vigoare pe 15 martie 2015, titlul a fost schimbat din "Programul de functionare in sectorul de retail" in "Legea de interzicere a programului de duminica in sectorul de retail".

Magazinele vor fi inchise duminica, cu exceptia celor a caror suprafata nu depaseste 200 de metri patrati, cu conditia ca personalul care lucreaza duminica sa fie un proprietar de magazin care detine o participatie de minim 20% la acesta, sau un membru al familiei acestuia.

Exceptate de la aceasta regula sunt tutungeriile, farmaciile, magazinele din aeroporturi, gari, inchisori, spitale, piete agricole, benzinarii si magazinele din unitatile militare.

Programul de functionare va fi limitat la intervalul 06:00 - 22:00, decizie care va afecta unitatile cu program non-stop.

Toate unitatile de retail vor putea sa functioneze in cele patru duminici care preced Craciunul, in intervalul orar 06:00-22:00 si inca o duminica pe an, la alegerea proprietarului.

Magazinele vor putea fi deschise intre 06:00-22:00 in zilele de 24 si 31 decembrie.

Brutariile vor putea functiona duminicile si alte zile de sarbatoare intre 05:00 si 24:00 si intre 05:00 si 22:00 in restul zilelor.

Legea permite guvernului sa stabileasca individual programul de functionare in sectorul de retail in functie de conditiile locale (turism, obiceiurile de a face cumparaturi, numarul de angajati, populatie), iar regulile sa fie incluse in reglementarile locale.