Banca centrala a redus dobanda la depozitele pe doua saptamani de la 2,4% la 2,3%, in conformitate cu estimarile analistilor. 

Institutia a redus dobanda cheie in fiecare din ultimele 23 de luni, de la nivelul de 7% din anul 2012, pe fondul unei cresteri extrem de scazute a preturilor. 

Indicele preturilor de consum a fost negativ in mai, ca urmare a reducerilor tarifelor utilitatilor impuse de guvern, care au dus la scaderea costurilor energiei suportate de populatie. 

"Reducerea de 0,1 puncte procentuale parea o certitudine, interesant este daca banca centrala va semnala noi scaderi. Anticipam ca aceasta politica va continua, in iulie si august", potrivit analistilor OTP Bank Nyrt. 

Forintul s-a depreciat cu 0,6% de la reducerea anterioara a dobanzii, din 27 mai, fiind cotat marti la 305,16 unitati pentru un euro. De la inceputul acestui an declinul a fost de 2,6%, moneda ungara, inregistrand cea mai slaba performanta in randul a 24 de monede emergente evaluate de Bloomberg, dupa monedele statelor Chile si Argentina. 

Preturile de consum au scazut cu 0,1% in mai, fata de aceeasi perioada a anului trecut, costurile pentru energie suportate de populatie coborand cu 12,5%. 

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a redus tarifele utilitatilor cu 20% in 2013.  Banca centrala tinteste pe termen mediu o inflatie de 3%.