"Imi pot imagina un scenariu care ar ameninta un acord cu FMI si anume daca ar exista asteptari sa crestem povara asupra familiilor in locul taxei pe banci", a declarat Rogan la postul local HirTV. 

Ungaria, cea mai indatorata tara din estul UE, a cerut in noiembrie anul trecut un ajutor financiar FMI, in contextul reducerii ratingului tarii in categoria junk.

Negocierile pentru o linie de finantare de circa 15 miliarde de euro au fost intarziate in repetate randuri de rezistenta premierului Viktor Orban fata de respectarea conditiilor cerute de FMI si UE. 

Guvernul ungar a recurs la o taxa speciala asupra bancilor, companiilor din sectoarele energetic, retail si telecomunicatii pentru a acoperi deficite in bugetul statului. Taxele speciale si nationalizarea activelor fondurilor private de pensii au afectat increderea investiorilor si au impins tara in a doua recesiune din ultimii patru ani. 

Ungaria va relua, probabil, negocierile cu Fondul in a doua jumatate a lunii octombrie si ar putea ajunge la un acord in noiembrie, a declarat recent negociatorul sef al partii ungare, Mihaly Varga.