Masura nu se va aplica in cazul medicilor din sistemul public, a adaugat ministrul. Reforma adminstratiei publice locale va permite introducerea acesteia in cazul scolilor si al spitalelor transferate la stat, unde va fi suficient un personal mai mic cu 22.000 de persoane.

Angajatii din sectorul public care vor alege sa lucreze dupa atingerea varstei de pensionare nu vor primi si pensie, si salariu, a afirmat Gyorgy Matolcsy.

Ungaria, cea mai indatorata tara din estul UE, a cerut in noiembrie anul trecut un ajutor financiar FMI, in contextul reducerii ratingului tarii in categoria junk.

Negocierile pentru o linie de finantare de circa 15 miliarde de euro au fost intarziate in repetate randuri de rezistenta premierului Viktor Orban fata de respectarea conditiilor cerute de FMI si UE.

Guvernul ungar a recurs la o taxa speciala asupra bancilor, companiilor din sectoarele energetic, retail si telecomunicatii pentru a acoperi deficite in bugetul statului. Taxele speciale si nationalizarea activelor fondurilor private de pensii au afectat increderea investiorilor si au impins tara in a doua recesiune din ultimii patru ani.