Directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni, a recunoscut ca se poarta discutii, dar a refuzat sa ofere alte detalii.

"Negociem in continuare, este o parte a unui program de vanzari de portofolii care se deruleaza de un an si jumatate", a spus Ghizzoni. 

UniCredit a mai vandut portofolii de credite neperformante catre Anacap, firma de private equity care s-a concentrat pe investitii in sectorul serviciilor financiare europene. 

Potrivit surselor citate de Bloomberg, pachetul vandut de UniCredit include atat credite acordate unor firme mici si mijlocii, precum si credite pentru persoane fizice.

In ultimii trei ani, UniCredit a vandut credite neperformante de peste 7 miliarde euro si are drept tinta vanzarea unor pachete de credite neperformante de cel putin 2 miliarde euro pe an, in conditiile in care Ghizzoni a decis sa revizuiasca planul de afaceri prezentat anul trecut, in vederea reducerii costurilor si consolidarii pozitiei financiare. 

UniCredit, care opereaza in 17 tari, cu 8.400 de oficii bancare si 146.000 de angajati, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale. 

In Romania, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, si-a majorat participatia pe care o detine la UniCredit Tiriac Bank, de la 50,5% pana la 95,6% din actiuni, prin preluarea pachetului de 45% detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.