Studiul, citat de Quartz.com, se bazeaza pe datele unui sondaj in care au fost intervievati o mie de tineri din Suedia, incepand din anul 1960, carora le-a fost urmarita evolutia din copilarie pana la varsta mijlocie.

La 15 ani, participantii vorbeau despre experientele lor mai putin legale, precum furtul din magazine , consumul de droguri sau fie si numai faptul ca nu isi ascultau parintii.

Cercetatorii s-au folosit de aceste informatii, impreuna cu datele furnizate de politie, pentru a vedea daca exista puncte comune intre acesti tineri care ajungeau mai tarziu sa isi conduca propriile afaceri.

S-a gasit, intr-adevar, o legatura stransa intre adolescentii rebeli si antreprenoriat, dar aceasta relatie nu se extinde si asupra celor a caror “razvratire” se rezuma la nivel verbal. Cu alte cuvinte, copiii care sustin ca sa furi sau sa fumezi nu este un lucru rau nu au sanse mai mari decat altii sa devina nume importante in lumea afacerilor, in schimb, cei de o seama cu ei care chiar fac aceste lucruri, ar putea deveni antreprenori de succes.

De asemenea trendul nu se extinde neaparat si la cei care petrec mult timp in inchisoare, ci se refera, in special la cei ale caror infractiuni se opresc la perioada copilariei si adolescentei.

Un alt lucru notabil, desi poate de asteptat, este acela ca aceste legaturi se dovedesc mult mai putin vizibile in cazul femeilor. O explicatie ar putea fi aceea ca societatea apreciaza lucruri diferite la barbati, fata de femei.

O alta analiza, din 2012, arata ca antreprenorii barbati sunt independenti si dispusi sa isi asume mai multe riscuri, in timp ce femeile au nevoie de mai multe confirmari. Asa ca, in ceea ce priveste riscul, este de inteles de ce adolescentii care au un comportament rebel si-ar putea pava astfel calea spre o cariera de succes, in timp ce femeile care ajung in varf au avut cel mai probabil un parcurs mai linistit.

Avand in vedere ca lumea afacerilor de astazi se bazeaza din ce in ce mai mult pe solutii si idei creative, pana la urma un comportament mai putin “ortodox” ar putea fi exact lucrul care sa faca diferenta.
 

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"