Oak Ridge a devenit la sfarsitul anilor `40 un oras despre care putini auzisera. Cu toate astea aici locuiau peste 75.000 de oameni. Rezidentilor li se cereau sa poarte insigne pentru a se identifica cand se aflau in afara caminelor. Totodata, acestia din urma erau nevoiti sa mearga inarmati atunci cand se aflau aproape de intrarea in oras.

Departamentul American al Energiei a facut publice recent sute de fotogragii din anii 1940, care arata cum se desfasura viata in „orasul secret”, scrie publicatia Business Insider. Fotografiile prezinta o felie de viata din timpul perioadei monumentale a istoriei Statelor Unite.

Din imaginile facute publice de american se poate observa cum mii de oameni din diverse state erau adusi sa lucreze si sa traiasca in locuintele improvizate de americani.

Pana in 1945, populatia Oak Ridge ajunsese sa numere 75.000 de oameni, de la putin peste 3.000 cat avea in 1942, cand a fost cedata zona.

Rezidentii beneficiau de anumite privilegii, cum ar fi sa detina animale de companie, sa participe la diverse evenimente sociale (doamnele la reuniuni mondene – ceai sau sa organizeze targuri de carti in care faceau schimb de publicatii).

Mai multe despre viata in orasul secret in care se produceau bombe in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial puteti vedea din imaginile de mai jos.