Directorul pentru tehnologie (Chief Technology Officer of the United States), in cadrul Biroului pentru Strategie in Domeniul Stiintei si Tehnologiei, are rolul sa coordoneze utilizarea acesteia de catre guvernul federal, sa caute solutii pentru crearea de locuri de munca si sa sustina utilizarea mai extinsa a Internetului broadband.

Postul a fost infiintat de catre Obama in 2009, iar rolul persoanei desemnate in functie este de a consilia oficialii Casei Albe in politici din domeniul tehnologiei.

De asemenea, directorul pentru tehnologie se ocupa de identificarea solutiilor pentru crearea de locuri de munca si promoveaza utilizarea mai extinsa a Internetului broadband.

Smith este a treia persoana care ocupa acest post, dupa Aneesh Chopra si Todd Park, care a demisionat recent si va reveni in Silicon Valley, de unde va fi consilier in domeniu tehnologiei al presedintelui Barack Obama.

Park a contribuit la corectarea deficientelor de functionare ale portalului sistemului Onbamacare, HealthCare.gov. El a ajutat si la lansarea programului Presidential Innovation Fellows, care reuneste in diverse proiecte oficiali guvernamentali si persoane din sectorul privat.

Smith lucreaza la Google din 2003. Ca vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor, Smith a coordonat, timp de noua ani, multe dintre cele mai importante achizitii ale companiei, precum Keyhole, serviciul care sta la baza Google Earth. Ea a condus divizia de caritate a companiei, Google.org, si forumul Solve for X, la care se reunesc, pentru schimb de idei radicale in domeniul tehnologiei, cercetatori si membri in conducerea Google.

Laboratorul Google X desfasoara activitati de cercetare cvasi-secrete, activitatea centrului debutand in 2010 cu proiectul unui automobil autonom. Intre produsele aflate in lucru se mai afla Google Glass si lentilele de contact digitale.

Inainte de a lucra la Google, Smith, care a studiat la Massachusetts Institute of Technology, a fost director general la Planet Out, un site pentru homosexuali si lesbiene.