Capsula, cu o lungime de 32 de metri și o greutate de tone, a fost prezentată în Spania, dar va fi mutată la Toulouse, Franța, pentru ultimele retușuri, înainte de a fi folosită ca vehicul pentru primul transport de călători realizat de compania californiană HyperloopTT.

Denumită Quintero One, capusla este confecționată în totalitate din material compozit.

Tehnologia Hyperloop a devenit populată datorită miliardarului Elon Musk, fondatorul Tesla, care, în 2013, a provocat mai multe companii să se alăture unui proiect pentru construcția celui mai rapid sistem de transport pentru călători.

Aceste capsule ar urma să atingă o viteză de 1.200 km/oră, prin tuburi speciale care să reducă fricțiunea. Tehnologia va permite capsulelor să depășească și cea mai inovativă tehnologie din prezent, aceea a trenurilor Maglev, care levitează deasupra șinelor.

Los Angeles a devenit un centru pentru testarea tehnologiei hyperloop, în condițiile în care aici își au sediul giganții din domeniu, Arrivo, Virgin Hyperloop One și Boring Company, a lui Elon Musk.

Elon Musk, cel care a fondat si Tesla și Space Exploration Technologies., a prezentat pentru prima dată ideea sistemului de transport hyperloop – care ar permite parcurgerea distanței dintre Los Algeles și San Francisco într-o jumătate de oră, în 2013, după ce s-a declarat dezamăgit de planurile autorităților locale pentru dezvoltarea sistemului de transport feroviar de mare viteză.

În iulie, HyperloopTT a anunșat că va testa un sistem asemănător în munții din sud-vestul Chinei. Pe de altă parte, Virgin Hyperloop One, compania miliardarului Richard Branson, intenționeaz să testeze o tehnologie asemănătoare în India.