"Imigratia economica este un lucru rau pentru Europa, este o sursa de probleme si de pericole pentru popoarele europene, iar de aceea ea trebuie oprita", i-a spus el unui jurnalist de la televiziunea publica ungara, citat de MTI.

"Atat timp cat voi fi eu premier, Ungaria nu va fi o destinatie pentru imigranti", a adaugat Orban.

"Nu vrem sa vedem printre noi minoritati importante care sa aiba caracteristici culturale diferite, vrem ca Ungaria sa ramana Ungaria", a subliniat liderul populist.

Potrivit unor date oficiale, cel putin 30.000 de persoane originare din Asia si 5.000 originare din Africa locuiau cu resedinta in Ungaria in 2014.

Romii constituie principala minoritate etnica din Ungaria si reprezinta 7-8% din populatia ungara de zece milioane de persoane.

O tara de la frontiera externa a Uniunii Europene (UE), Ungaria a intregistrat o crestere a numarului cererilor de azil politic de la 2.000, in 2012, la aproape 20.000 in 2013.

Totodata, Ungaria este necesar sa acorde azil celor care sunt persecutati politic in mod real, a declarat Orban.

El si-a exprimat speranta ca o analiza "calma si asezata" a evenimentelor recente va conduce liderii europeni la o inasprire a politicii de restrictie a imigratiei.