Igor Holmanskih, sef de atelier in uzinele UralWagonZavod din Nizhny Tagil, un complex important al industriei militare ruse, a iesit in evidenta in timpul unei videoconferinte cu Putin, dupa cateva zile de la primele manifestatii masive ale opozitiei, in Moscova. 

"As vrea sa spun, cu privire la aceste manifestatii... Daca politia nu va ajunge acolo, atunci baietii si cu mine suntem gata sa venim pentru a ne apara stabilitatea - in spiritul legii", a declarat in acea vreme Holmanskih. "Veniti, veniti", a fost raspunsul lui Putin, "dar nu acum, ci cu o alta ocazie". 

Confruntat inainte de alegerile prezidentiale din martie, cu raceala categoriilor urbane favorizate, Putin si-a canalizat campania electorala catre "muncitori".

"Cred ca este corect ca dumneavoastra, care v-ati petrecut viata in uzina si stiti cum traiesc oamenii, ar trebui sa accedeti in aceasta functie", a declarat Putin. 

Presedintele rus a creat in 2004 pozitiile de reprezentanti regionali ai Kremlinului in cadrul unei reforme a puterii regionale, vizand sa consolideze puterea centrala in teritoriu. Acesti reprezentanti nu au oficial prerogative, dar relatia lor directa cu presedintele le confera o influenta reala, informeaza Mediafax.