Irakianul Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a autoproclamat in iunie calif al musulmanilor din lume si a preluat din 2010 conducerea jihadistilor din gruparea Stat Islamic care controleaza teritorii importante din Irak si Siria, se afla pe locul 54 in acest clasament.

Statele Unite, aflate in razboi impotriva organizatiei Stat Islamic de la inceputul lui august, au oferit o recompensa de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa.

Presedintele rus Vladimir Putin, dupa ce a anexat Crimeea in martie, a orchestrat conflictul in Ucraina, a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru constructia unui oleoduct, si-a consolidat pozitia in fruntea acestui clasament, in fata presedintelui american Barack Obama.

"Deci cine este cel mai puternic: liderul omnipotent aflat la conducerea unei puteri corupte si agresive sau liderul cu mainile legate care conduce tara cea mai dominanta din lume?", se intreaba Forbes.

Xi Jinping, care va mai ramane la conducerea Chinei inca zece ani, in cursul carora imperiul ar urma sa eclipseze statele Unite, se claseaza pe locul al treilea.

Papa Francisc se claseaza pe locul al patrulea, iar cancelarul german Angela Merkel pe locul al cincilea.

Printre noile nume care apar in acest clasament pe 2014 figureaza premierul indian Narendra Modi (locul 15) si Jack Ma (locul 30), fondatorul grupului Alibaba si cel mai bogat chinez.

In acest clasament cu cele mai influente 100 de personalitati se afla 26 de americani si 19 persoane originare din Asia, dintre care sase din China. Doar noua femei se afla in acest top in 2014, printre care si Christine Lagarde (locul 33).

ContiWinterContact TS 850, desemnate cele mai bune anvelope de iarna