"Faptul ca prima mea vizita in strainatate a fost in Belarus, tara sora, reflecta cu siguranta natura particulara a relatiilor noastre", a declarat Putin, scrie Mediafax.

La randul sau, presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, i-a multumit lui Putin pentru aceasta vizita. "Este semnul ca ne asteapta un mare viitor", a declarat acesta.

Cei doi au sustinut ca au discutat in timpul acestei reuniuni despre mai multe proiecte economice.

Putin a declarat ca a treia transa a creditului acordat Belarusului de catre Comunitatea Economica Euro-Asiatica, va fi deblocata si ca negocierile pentru o a patra se vor desfasura in curand.

Putin viseaza la propria “Uniune Europeana”. Premierul rus vrea sa adune fostele state sovietice intr-o uniune economica, cu moneda unica

CEE, din care fac parte Belarus, Kazahstan, Kirgizstan, Rusia, Tadjikistan si Uzbekistan, a aprobat in iunie 2011 acordarea unui credit de trei miliarde de dolari, pe trei ani, pentru Belarus, tara care se confrunta cu cea mai grava criza financiara de la preluarea puterii de catre Aleksandr Lukasenko, in urma cu 17 ani.

In 2011, Belarus a obtinut doua transe din acest credit, de 800 de milioane de dolari, respectiv 440 de milioane de dolari.

De ce vrea Putin sa infiinteze Uniunea Eurasiatica, pe modelul UE. Ar controla o treime din rezerva de gaze naturale a lumii

Reales in martie pentru cel de-al treilea mandat, dupa cele doua consecutive intre anii 2000 si 2008, precum si un mandat intermediar de patru ani de premier, Vladimir Putin a ales pentru prima sa vizita oficiala in strainatate Belarusul, tara aflata sub sanctiuni europene pentru nerespectarea libertatilor.

Dupa aceasta vizita, Putin va merge la Berlin pentru o intalnire, vineri, cu cancelarul german, Angela Merkel, dupa care va merge la Paris pentru a se intalni cu presedintele francez François Hollande.

20 de ani de la prabusirea URSS. Fostele state sovietice, intre UE si razboi civil. Nostalgic, Vladimir Putin spera la refacerea “Marii Rusii”