Hague, fost lider al Partidului Conservator, formatiunea politica a premierului David Cameron, si care este considerat un eurosceptic, a afirmat ca va sprijini ramanerea Marii Britanii in blocul comunitar, in pofida marilor sale indoieli referitoare la UE.

 ''Va trebui sa ne punem intrebarea, chiar daca ne displac atat de multe aspecte in legatura cu aceasta, daca vrem intr-adevar sa o slabim (UE) si in acelasi timp sa crestem sansele Scotiei de a parasi Regatul Unit, daca Regatul Unit paraseste UE'', a afirmat Hague in Daily Telegraph, transmite Agerpres.

David Cameron s-a intalnit cu partenerii sai europeni saptamana trecuta la Bruxelles in incercarea de a obtine sprijin pentru reforma sa privind relatiile Londrei cu UE.  

Criticii din cadrul partidului sau, care a fost profund divizat de decenii pe tema Europei, au afirmat ca este putin probabil ca negocierile sale sa capete ceva substanta.

Duminica, fostul ministru al apararii Liam Fox declara ca este timpul ''de a se pune capat pretentiei'' ca Europa se va schimba pentru a putea sa cuprinda si Marea Britanie.  

In opinia lui Hague, UE, in pofida multor esecuri, a oferit stabilitate pentru democratiile fragile din Europa Centrala si nu va fi in interesul Marii Britanii ca blocul comunitar sa se destrame in conditiile unei asemenea volatilitati in Orientul Mijlociu si in economia mondiala.  

Hague este de parere ca nationalistii scotieni, care sustin puternic ramanerea Regatului Unit in Uniunea Europeana, se vor folosi de votul pentru iesirea regatului din UE ca baza pentru organizarea unui alt referendum privind independenta Scotiei, respinsa de scotieni cu 55%, contra 45%, in septembrie 2014. El a estimat ca ar fi foarte usor de convocat un al doilea referendum in astfel de circumstante.